image description

O escapadă pe Coasta de Azur pe timp de pandemie.

Aventura noastră a început pe 29.07.2020 cu zborul Chișinău - Nisa a companiei Wizz Air.

Cu mari emoții deoarece este o perioadă de incertitudine a condițiilor de călătorii, deținând pașapoarte românești am trecut toate frontierele fără probleme, prezentând doar voucherul pentru hotelul rezervat.

Sejurul nostru a durat 4 nopți/ 5 zile, fiind în sezonul de vârf în turism, nu ne-am putut permite mai mult să lipsim de la serviciu J.

Am ales să ne cazăm în hotelul Best Western Roosevelt 4*. Este un boutique hotel, amplasat destul de aproape de toate punctele principale.

De la aeroport am procurat tichete pentru transport 10 călătorii = 10 euro, sunt valabile pentru tram sau autobuze (Lignes D'azur). Chiar de la ieșirea din terminalul 2 se vede stația tramul-ui care duce spre oraș (Nr. 2). Distanța este de aproximativ 25 min. , după care am coborât la stația Jean Medecin și am parcurs maxim 5 min. pe jos până la hotel.

La hotel am ajuns pe la ora 13:30 și am avut surpriza să ne cazeze deodată oferindu-ne un upgrade de la cameră standard la cameră executive suite, care conținea un dormitor+mic living, baie și toaletă separată).Dimensiunea camerei a fost foarte generoasă luând în considerare camerele mici din Franța. În cameră am avut aparat de cafea, minibar gratuit (apă, suc, coca-cola) suplinit în fiecare zi, halate și ciupici, și la solicitarea mea preventivă au plasat o masă +fier de călcat). Hotelul ne-a plăcut mult. Micul dejun a fost destul de variat și ca bonus am primit un tichet pentru 2 pahare de vin.

 

            


Prima zi după ce ne-am lăsat bagajele în cameră am pornit să descoperim orașul Nisa în lung și lat. Am început cu vizita la renumitului hotel Le Negresco, care este una din cărțile de vizită a orașului. Am luat prânzul aici(este destul de accesibil) și am putut admira și fotografia arhitectura impresionantă a acestui hotel.