image description

O escapadă pe Coasta de Azur pe timp de pandemie.

Aventura noastră a început pe 29.07.2020 cu zborul Chișinău - Nisa a companiei Wizz Air.

Cu mari emoții deoarece este o perioadă de incertitudine a condițiilor de călătorii, deținând pașapoarte românești am trecut toate frontierele fără probleme, prezentând doar voucherul pentru hotelul rezervat.

Sejurul nostru a durat 4 nopți/ 5 zile, fiind în sezonul de vârf în turism, nu ne-am putut permite mai mult să lipsim de la serviciu J.

Am ales să ne cazăm în hotelul Best Western Roosevelt 4*. Este un boutique hotel, amplasat destul de aproape de toate punctele principale.

De la aeroport am procurat tichete pentru transport 10 călătorii = 10 euro, sunt valabile pentru tram sau autobuze (Lignes D'azur). Chiar de la ieșirea din terminalul 2 se vede stația tramul-ui care duce spre oraș (Nr. 2). Distanța este de aproximativ 25 min. , după care am coborât la stația Jean Medecin și am parcurs maxim 5 min. pe jos până la hotel.

La hotel am ajuns pe la ora 13:30 și am avut surpriza să ne cazeze deodată oferindu-ne un upgrade de la cameră standard la cameră executive suite, care conținea un dormitor+mic living, baie și toaletă separată).Dimensiunea camerei a fost foarte generoasă luând în considerare camerele mici din Franța. În cameră am avut aparat de cafea, minibar gratuit (apă, suc, coca-cola) suplinit în fiecare zi, halate și ciupici, și la solicitarea mea preventivă au plasat o masă +fier de călcat). Hotelul ne-a plăcut mult. Micul dejun a fost destul de variat și ca bonus am primit un tichet pentru 2 pahare de vin.

 

            






Prima zi după ce ne-am lăsat bagajele în cameră am pornit să descoperim orașul Nisa în lung și lat. Am început cu vizita la renumitului hotel Le Negresco, care este una din cărțile de vizită a orașului. Am luat prânzul aici(este destul de accesibil) și am putut admira și fotografia arhitectura impresionantă a acestui hotel.

                          



 












După, ne-am plimbat pe jos pe renumita Promenade des Anglais, încărcată cu magazine și cafenele,  admirând plajele , ajungând până la port. Ne-am încărcat cu curaj și totuși am urcat în jur de 400 de trepte pentru a urca pe Colline du Chateau, deoarece ascensorul nu funcționa. În schimb am fost răsplătiți cu o priveliște de milioane asupra orașului Nisa.Tot aici se află o cascadă artificială, turnul Bellanda, parcul colinei și ruinele vechiului castel. Se merită din plin de vizitat. Prima zi s-a finisat cu o plimbare pe bulevardul Place Masséna și o cină la restaurantul Le Petite Maison (nu prea îl recomand, prețuri exagerate pentru calitatea care o oferă).

 

 

 

A doua zi am decis să ne relaxam la plajă. Am ales plajele din Cannes care sunt cu nisip alb fin, iar în Nisa sunt doar plaje pietroase. Cannes este un oraș rafinat, scump, cu magazine de lux ce se întind pe tot bulevardul La Croisette.

Din multitudinea de plaje frumos amenajate am ales să ne petrecem ziua la Long Beach Cannes, de la care se deschide un peisaj de vis asupra hotelului Carlton InterContinental. Tarifele plajelor per zi nu diferă mult una de alta, prețurile fiind următoarele: 35 euro șezlong prima linie *2 =70 + 2 prosoape 14 euro+ umbrela 10 euro = 94 euro/2 persoane de la 12:00-18:00. Băuturile și alimentația se achită separat, prețurile fiind corespunzător nivelului. Am petrecut o zi foarte relaxantă. După o plimbare pe bulevardul La Croisette, savurând un gelato grandios și admirând frumoasa panorama, ne-am reîntors spre gară pentru a lua trenul. Biletele la tren tur-retur din Nisa-Cannes costă în jur de 28 euro/2 persoane și durează aproximativ 30-35 min. Există și opțiunea mai ieftină cu autobuzul doar că călătoria durează mai mult din cauza traficului.





 

Pentru a 3 zi am avut programată o excursie super încărcată de 10 ore, "French Riviera in one day " costul este de 75 euro/persoană, fiind redus acum în pandemie la 60 euro/persoană. La 8:10 a venit transferul (minivan, maxim 8 persoane) la hotel și am pornit la drum. Primul popas a fost la "Moyenne Corniche" unde am admirat de sus priveliștea panoramică a orașelelor Villefranche-sur-Mer și St. Jean-Cap-Ferrat.


Apoi a urmat mult așteptata vizită a sătucului medieval Èze. Acest sătuc ne-a cucerit din prima. E o atmosferă unică , cu mici magazine cochete și terase cu o alură franțuzească - de vis! În cel mai înalt vârf se află "Le Jardin Exotique" intrarea fiind de 6€/persoană, se merită din plin.

Priveliștea ce se deschide asupra Rivierei e splendidă, acompaniată de sutele de soiuri de plante exotice. La coborâre am avut o mică excursie în fabrica de parfumuri Fragonard, unde aroma parfumurilor îți îmbată simțurile.

Următoarele obiective au fost Monaco și Monte Carlo, unde luxul e la el acasă. Aici vei putea admira pe străzi cele mai scumpe mașini din lume, portul cu zeci de iahturi luxoase, case cu multe zerouri și extravaganță. Statistica spune ca Monaco este cea mai populată “țară” din lume, ținand cont de faptul ca are doar 2 kilometri pătrați, pe care se inghesuie vreo 37.800 de locuitori rezidenți! Din obiectivele turistice poți vedea faimosul Cazinou din Monte Carlo (intrarea costă 10€ /pers.) , Palatul Princiar (8€ /pers) și Muzeul Oceanografic –(14 €/pers) și Expozitia de masini a Printului Albert de Monaco – (6,50 €/pers). Cu părere de rău nu am avut mult timp la dispoziție în Monaco și Monte Carlo pentru a savura o cafea la terasele lor foarte draguțe sau a face o plimbare cu Lamborghini/Ferrari, dar ne vom întoarce neapărat.

 

După prânz am avut o oprire la St. Paul-De-Vence , un sătuc mic cocoțat pe deal unde timpul parcă s-a oprit în

loc, în secolul 14. Un loc superb care trebuie neapărat vizitat, unde de-a lungul anilor mulți pictor și artiști și-au avut reședința. Plimbându-te pe străzile medievale poți admira o mulțime de galerii de artă cu istorie, ce-ți va rămâne mul timp în memorie.

Excursia noastră s-a încheiat cu vizita orașului Cannes, unde am făcut poze pe renumitul covor roșu a Festivalului de film. A fost o zi plină de emoții, de contrast , care ne-a făcut să ne dorim și mai mult să descoperim acele locuri într-un timp mai îndelungat, pentru a savura fiecare orășel/sătuc în parte.
A patra zi la fel am decis să ne relaxăm la o nouă plajă. Am luat trenul din Nisa până la Beaulieu Sur Mer , 11 min. și apoi autobuzul nr. 15 până în St. Jean-Cap-Ferrat. Cel mai simplu e cu autobuzul nr. 15 direct din Nisa, dar nu am știut această informație la tur. St. Jean-Cap-Ferrat este cea mai scumpă zonă rezidențială din Europa. Aici au case cei mai bogați afaceriști, vedete de la Hollywood. Am decis din start că dorim să ne petrem ziua la plaja La Paloma. Este situată întru-un golf cu o priveliște superbă, înconjurat de munți și rezidențe luxoase și desigur unde iahturile stau cuminți pe marea cristalină. Plaja nu e este foarte mare, de aceea este doar una privată și restul spațiului este public. Tarifele sunt șezlong 40€ *2 = 80€ + umbrela 6€ + prosoapele 14€, total 100 € pentru 2 persoane. Plaja este pietroasă, dar în schimb apa e foarte curată. Este o plajă care v-o recomand cu toată încrederea și garantez că oricine ar rămâne impresionat de acel peisaj. Atenție, mulți rezervă locurile din timp și în plin sezon este riscul să nu fie nimic disponibil.



Seara după de ce ne-am întors la hotel am mers să cinăm la Taverne Masséna, după ce am citit recenzii că au supă de ceapă bună, ceea ce rar găsești în Nice. Se găsește mai mult în zona Parisului. Pe lângă supa de ceapă au și paste și pizza foarte gustoase la prețuri destul de accesibile. Un alt local recomandat de ghid, cu preparte tradiționale este Lou Balico Nice, dar cu părere de rău nu am reușit să ajungem din lipsă de timp.
    Cele 4 zile au trecut ca vântul, iar în a 5 zi nu am putut planifica nimic deoarece trebuia să fim la 10:30 la aeroport. Atenție , magazinele duminica nu lucrează la ei, doar câteva alimentare și cafenelele. Dacă aveți de făcut cumpărături, verificați din timp programul.

A fost o aventură de neuitat, care ne-a făcut să uităm un pic de pandemie și anul greu care ne ține imobilizați. Acolo pur și simplu nu se simte pandemia. J Vă recomand tuturor să vizitați aceste locuri minunate, Coasta de Azur.


Căuș Alina

x
Website-ul folosește cookies | Pentru mai multe detalii accesați Termeni & Condiții. Accept